Overgangsklachten en homeopathie

Bent u tussen de 40 en 50 jaar? En heeft u weleens?

– Opvliegers

– Drijft u ’s nacht het bed uit van het zweet? 

– Last van stemmingswisselingen?

– Is uw menstruatie onregelmatig/heftiger?

– Gewichtstoename? 

– Een drogere huid of slapper haar? 

– Slaapproblemen? Vermoeidheid? 

– Hoofdpijn? 

– Een laag libido?

Dit zijn allemaal klachten die kunnen voorkomen tijdens de overgang of menopauze. Wat is het verschil eigenlijk?

 

De menopauze is het moment dat u voor de laatste keer een menstruatie heeft gehad. De hele periode voorafgaand aan de menopauze is de overgang. Tijdens de overgang verandert je hormonale balans. In deze periode van hormonale disbalans kunnen bovenstaande klachten optreden.

Er zijn diverse homeopathische middelen die kunnen helpen om de overgangsklachten te verminderen. Het hangt helemaal af van de manier waarop de klachten bij u voorkomen.

Tijdens het homeopathische consult zullen we samen op zoek gaan naar het middel dat afgestemd is op u en uw klachten. Er zijn veel middelen in de homeopathie die ingezet kunnen worden bij hormonale klachten.

Rode Klaver

 

Wat kunt u zelf nog verder doen om de klachten te verminderen?
Uit onderzoek is gebleken dat een gezonde voeding en levensstijl overgangsklachten behoorlijk kunnen verminderen. Denk hierbij aan:

Voldoende beweging: dit helpt om de opvliegers te verminderen, geeft een beter humeur en meer energie. Het gaat overgewicht tegen, vermindert stijfheid, en gewrichtspijn en geeft stevigere botten.

Alcohol drinken, koffie drinken en roken verhogen het aantal opvliegers en de heftigheid ervan. Daarnaast heeft het nog meer nadelige effecten op uw gezondheid.

Goede ademhaling: draagt bij aan het verminderen de opvliegers.

Goede voeding: Extra aandacht voor uw lever, een goed werkende lever kan een aanzienlijke verbetering van uw overgangsklachten opleveren. Dat betekent minder suikers, bittere voeding zoals (rucola, witlof, radijsjes), voldoende vezels (onder andere in peulvruchten: bonen, linzen, kikkererwten),
kruisbloemige groenten (broccoli, spruiten, bloemkool, tuinkers, waterkers), rode biet.

Diverse kruiden: hier kunt u thee, tonicums of soep van maken, denk aan rode klaver, salie(salvia), paardenbloem en haver. Er is nog veel meer mogelijk.

 

Adres

Langeloop 12 P, 1742 PB Schagen

Openingstijden

Ma-Wo-Vrij: 09:00 – 17:00

Di-Do: 19:00-21:00